Zacznij od przygotowania liści kapusty. Wytnij głąb i dokładnie umyj całą główkę. Jeśli masz kuchenkę mikrofalową wstaw kapustę na maksymalną moc na ok. 10 minut, a następnie zanurz w zimnej wodzie. Jeśli nie posiadasz mikrofali, oddzielaj liście w sposób tradycyjny- gotując kapustę we wrzątku i oddzielając od niej liście.
Kiedy liście będą stygły, czas przygotować farsz. Wypłucz ryż i ugotuj na półtwardo, umieść w głębokiej misce. Do ryżu dodaj mieloną wieprzowinę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Posiekaj drobno cebulę i zeszklij na gorącym oleju. Marchewkę zetrzyj na dużych oczkach ratki, dodaj do cebuli i podsmażaj razem przez około 5- 7 minut. W tym czasie posiekaj też paprykę w cienkie paski.
Paprykę i 3 łyżki koncentratu pomidorowego dorzuć do pozostałych warzyw. Wszystko wymieszaj i smaż jeszcze około 2 minuty.