Szybki, smaczny obiad dla zabieganych: Nadziewane piersi z kurczaka – Pokrój, wypełnij i obiad to pół godziny na stole.

Piersi z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć, aby pozbyć się nadmiaru wody. Przeciąć je wzdłuż, ale nie do końca. Ma powstać z tego kieszonka.

Przyprawić powierzchnię mięsa. Pomidory umyć i pokroić je w kółka, a ser w plasterki.

W misce wymieszać łyżkę śmietany i łyżkę musztardy aż do połączenia się składników. Wewnątrz każdego kawałka mięsa umieszczać po 2 plasterki pomidora oraz 2 plasterki sera.

Złożyć fileta z kurczaka, aby „zamknąć kieszonkę”. Na powierzchni wierzchu naciąć mięso 3 razy.

Formę do pieczenia wysmarować olejem. Na nim umieścić kawałki mięsa. Posypać je solą i posmarować mieszanką musztardy i śmietany.

Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 25 minut w temp. 200 stopni.

Na wierzchu położyć po plasterku sera i zapiekać jeszcze ok. 5 min do jego roztopienia się.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!