Smażone pekińskie roladki – Znikają ze stołu jak tylko się na nim pojawią. Chwilka roboty i wszyscy zachwyceni

SMAŻONE ROLADKI PEKIŃSKIE W CIEŚCIE. Znikają ze stołu jak tylko się na nim pojawią 🙂

Chcesz popisać się przed krewnymi czy przyjaciółmi swoimi kulinarnymi zdolnościami? To coś dla Ciebie. Smaczna przekąska, która przyciągnie uwagę każdego i długo nie będzie można o niej zapomnieć.

Roladki są delikatne, miękkie i soczyste, a najważniejsze, że przepis jest bardzo prosty i nie zajmie Ci więcej niż 20 minut. Ta przekąska nadaje się zarówno na co dzień, jak i na spotkania w większym gronie.

ROLADKI Z KAPUSTY

Gotuj łatwo, szybko i przyjemnie. Oto przepis na smażone roladki pekińskie w cieście. Życzę powodzenia.

SKŁADNIKI NA ROLADKI:

  •  główka kapusty pekińskiej
  •  4-5 jajek
  •  60 g mąki
  •  szczypta soli
  •  pieprz do smaku
  •  olej roślinny do smażenia

NADZIENIE:

  •  2 pomidory
  •  150 g twardego sera żółtego
  •  100 g szynki
  •  łyżka majonezu
  •  szczypiorek
  •  sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Bierzemy główkę kapusty pekińskiej i oddzielamy  od niej 9 liści. Twardą część wycinamy, a środek liści rozbijamy tłuczkiem.

error: Treść zabezpieczona !!