Smażone pekińskie roladki – Znikają ze stołu jak tylko się na nim pojawią. Chwilka roboty i wszyscy zachwyceni

W misce ubijamy jajka trzepaczką. Następnie dodajemy sól, pieprz i ponownie mieszamy. Mąkę należy przesiać, dodać do miski z jajkami i mieszać, aż masa będzie gładka.

Każdy liść kapusty obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym po obu stronach. Aby usunąć nadmiar tłuszczu umieszczamy liście na papierowym ręczniku.

Teraz zabierzmy się za nadzienie. Pomidory i szczypiorek drobno siekamy, szynkę kroimy w kostkę a ser żółty należy zetrzeć na tarce.

Wszystkie składniki umieszczamy w głębokiej misce, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku i mieszamy.

Na krawędzi liści kapusty dajemy niewielką ilość nadzienie i zwijamy w rolki i to już koniec, danie gotowe 🙂

Prosto, szybko i przyjemnie:) Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!