Moja Babia zawsze mówiła: Kto zje tę zupę, ten nie zachoruje. Przepis, który wzmocni zdrowie, odstraszy wszystkie chory, a do tego świetnie smakuje.

Jeśli chcemy wzmocnić odporność swojego organizmu lub szybko pozbyć się uciążliwych objawów infekcji, skorzystajmy również z przepisu na zupę czosnkową. Wyposażmy się w takie składniki jak:

  • główka czosnku (nie chińskiego!)
  • łyżka masła
  • 6 średniej wielkości ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 litra bulionu
  • majeranek
  • łyżka vegety
  • pietruszka
  • sól, pieprz do smaku

Pierwszym etapem jest podsmażenie w garnku czosnku na maśle. Później należy dodać do niego mąkę, a następnie całość zalać bulionem. Trzecim etapem jest dodanie do naszej zupy ziemniaków i ugotowanie ich na miękko. Kiedy warzywa staną się miękkie, zupę należy zdjąć z ognia i doprawić ziołami i przyprawami. Danie najlepiej smakuje podane z grzankami i startym żółtym serem.

Zupa z cebuli

error: Treść zabezpieczona !!