Moja Babia zawsze mówiła: Kto zje tę zupę, ten nie zachoruje. Przepis, który wzmocni zdrowie, odstraszy wszystkie chory, a do tego świetnie smakuje.

Godna wypróbowania będzie na pewno zupa cebulowa. Aby ją ugotować, musimy wyposażyć się w następujące składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 4 średniej wielkości cebule
  • papryczka chili
  • około 50 g imbiru
  • olej
  • sól i pieprz do smaku
  • 6 filiżanek wywaru drobiowego

Pierwszym etapem jest podsmażenie warzyw na oleju. Należy dodać do nich także starty bądź drobniutko posiekany imbir. Następnie trzeba wlać do garnka bulion i gotować zupę przez mniej więcej dwadzieścia minut. Po upływie tego czasu, do garnka wrzucamy posiekaną papryczkę chili.

Potem nie pozostaje nam już nic innego jak doprawienie dania do smaku, najlepiej solą oraz pieprzem. Danie można zaserwować z grzankami oraz ze startym parmezanem. Wówczas będzie smakowało zdecydowanie lepiej. Taką zupę z cebuli najlepiej spożywać w ciągu dnia, aby uniknąć ewentualnych problemów gastrycznych.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!