Pyszne przekąski, które zrobisz w 20 min – Hit każdego przyjęcia. Znikają w kilka chwil.

Mięso mielone podsmaż na patelni, dodaj ulubione przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany). Rozłóż placki tortilli i nałóż na usmażone mięso.

Po wierzchu posyp startym żółtym serem i dodaj kilka plastrów pomidora. Do smaku możesz dodać zioła – oregano, prowansalskie, bazylię. Całość zawiń i poukładaj równo na blaszce do pieczenia. Tortille dokładnie polej ubitym jajkiem.

Tortille piecz w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po wyjęciu odczekaj aż wystygną, pokrój na kawałki i podawaj do stołu.

Tortilla na słodko

Tortilla na słodko to niezwykle interesująca alternatywa dla jej słonej wersji. Świetnie pasuje do kawy czy na śniadanie. Jako nadzienie możesz użyć biały ser wymieszany z cukrem waniliowym, dżem, masło czekoladowe lub orzechowe. Do tego dodaj świeże plastry ananasa, kawałki brzoskwini lub truskawki. Pychota!

Na wykwinty sposób

error: Treść zabezpieczona !!