Mięso mielone podsmaż na patelni, dodaj ulubione przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany). Rozłóż placki tortilli i nałóż na usmażone mięso.
Po wierzchu posyp startym żółtym serem i dodaj kilka plastrów pomidora. Do smaku możesz dodać zioła – oregano, prowansalskie, bazylię. Całość zawiń i poukładaj równo na blaszce do pieczenia. Tortille dokładnie polej ubitym jajkiem.
Tortille piecz w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po wyjęciu odczekaj aż wystygną, pokrój na kawałki i podawaj do stołu.
Tortilla na słodko to niezwykle interesująca alternatywa dla jej słonej wersji. Świetnie pasuje do kawy czy na śniadanie. Jako nadzienie możesz użyć biały ser wymieszany z cukrem waniliowym, dżem, masło czekoladowe lub orzechowe. Do tego dodaj świeże plastry ananasa, kawałki brzoskwini lub truskawki. Pychota!