Tak dobrego jeszcze nie jadłaś. Ciasto zemsta teściowej – Koniecznie zapisz przepis

  • 2 wiśniowe galaretki,
  • 2 szklanki wrzątku,
  • 1 szklanka wiśniowego soku albo 5 łyżek syropu wiśniowego, które trzeba wcześniej rozrobić w 1 szklance gorącej wody,
  • 400 g drylowanych mrożonych wiśni,
  • 2 łyżki żelatyny.

Galaretkę wraz z żelatyną należy rozrobić w gorącej wodzie oraz wiśniowym soku, a potem odstawić do ostygnięcia.

Jeszcze do płynnej galaretki trzeba wsypać mrożone wiśnie i całość dokładnie wymieszać. Masa szybko stężeje, więc należy w odpowiednim momencie wylać ją na ostudzone kruche ciasto.

Składniki na śmietanową warstwę:

  • 1/2 l kremówki,
  • 1/2 szkl. pudru,
  • około 4 łyżeczki żelatyny, które trzeba rozrobić w 1/3 szkl. wrzątku.

Śmietanę należy zmiksować na sztywno wraz z pudrem, a potem stopniowo wlewać ostudzoną żelatynę i całość chwilę miksować aż do uzyskania sztywnej konsystencji.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!