Niezwykle smaczne zrazy ukraińskie. Idealne na niedzielny obiad. Przepis.

Mięso pokrój cienko na kawałki. Powinny być grubości około jednego centymetra. Kawałki ubij tłuczkiem z dokładnie każdej strony, a następnie delikatnie posól i popieprz. Włóż do miski lub pojemnika, a potem odstaw mięso na kwadrans do lodówki, by mięso się pomacerowało.

Przekrój cebulę na pół. Pokrój jedną połowę cebuli na cienkie kawałki w kształcie półksiężyców. Posiekaj drobniutko koper. Do oddzielnego pojemnika wsyp pokrojoną cebulę, sól, pieprz, cukier, ocet, trochę posiekanego koperku. Wymieszaj wszystko razem i odstaw do lodówki na około 10 minut.

Następnie jak minie czas marynowania wyjmij mięso i cebulę. Na każdy kawałek mięsa nakładaj trochę cebuli i zwijaj je w formę roladki. Możesz użyć wykałaczek do spięcia. Zwinięte roladki obtocz w mące. Rozgrzej olej na patelni lub w głębokim rondlu. Smaż roladki aż do uzyskania złotego koloru.

error: Treść zabezpieczona !!