Niezwykle smaczne zrazy ukraińskie. Idealne na niedzielny obiad. Przepis.

Usmażone roladki ułóż na talerzu. Posiekaj drobno pozostałą połowę cebuli. Smaż ją na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Oprósz mąką. Dodaj śmietanę i paprykę. Na koniec do sosu dodaj trochę wody i posiekany koperek. Do gotowego sosu włóż roladki. Sos powinien je całkowicie przykrywać. W razie potrzeby dodaj trochę wody.

Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut. Danie gotowe!!! Te smakowite roladki smakują z każdym dodatkiem i surówką. Są pyszne! Palce lizać! Twoja rodzina je pokocha!!! Będą idealne na rodzinny niedzielny obiad!

Roladki można wzbogacić, na przykład pieczarkami. Starty żółty ser dodatkowo zagęści sos. Pietruszka też będzie pasować. Działaj kreatywnie!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!