Pyszne i nadziewane bułeczki w kilka minut. Kolacja jak marzenie. Robię co każdy weekend

Na początku rozpuść cukier i sól w wodzie. Następnie dodaj olej roślinny i mąkę. Ugnieć ciasto i odstaw je na około 30 minut. Potem utrzyj widelcem ser. Jeśli jednak używasz twarogu, dodaj koniecznie sól. Następnie dodaj do sera/twarogu, czosnek oraz posiekane zioła.

Wszystko dokładnie wymieszaj. W dalszej kolejności pokrój pomidory w plasterki. Teraz podziel ciasto na dwie części, a jedną połówkę cienko rozwałkuj. Poukładaj plastry pomidorów na cieście w odległości nie bliżej niż 3 cm od siebie. Następnie nałóż farsz z sera/twarogu na warzywach. Rozwałkuj teraz drugą połówkę ciasta i przykryj nim pierwszy arkusz z pomidorowym nadzieniem.

Potem weź większą szklankę niż plastry pomidorów i za jej pomocą, wytnij okrągłe bułeczki z ciasta wzdłuż konturów każdego pomidorka.

Następnie smaż bułeczki w sporej ilości oleju roślinnego. W momencie, gdy bułeczki zarumienią się, wyciągnij je i porozkładaj na papierowym ręczniku, aby usunąć z nich nadmiar oleju.

„Bomboszki” to idealny pomysł na śniadanie, przekąskę czy też dla gości. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!