Pijana zakonnica – dawno nie jadłam tak pysznego ciasta. Wszyscy chwalą, więc dzielę się przepisem

Wlej do garnka około pół szklanki wody i gotuj ją na małym ogniu. Do metalowej miseczki włóż margarynę, wodę, cukier oraz kakao. Miskę umieść na garnku i mieszaj składniki, aż do czasu powstania z nich jednolitej masy.

Dodaj wódkę i pozostaw wszystko do ostygnięcia. Gdy krem wystygnie, przelej go na wcześniej przygotowany biszkopt w sposób, aby zakrył równomiernie wszystkie zakamarki.

SKŁADNIKI- WIERZCH

  • cukier puder 1 łyżka,
  • śmietana kremówka 0,75 litra,
  • fix do śmietany 1 sztuka,
  • kokosowa princessa lub podobny baton 2 sztuki.

PRZYGOTOWANIE WIERZCHU CIASTA

Fix ubij wraz ze śmietaną, stopniowo dodając do niej cukier. Równomiernie wyłóż śmietanę na całe ciasto. Batony zetrzyj na tarce i posyp nimi warstwę śmietanową.

Całe ciasto włóż do lodówki i pozostaw w niej na co najmniej kilka godzin. Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z każdym, kto lubi słodkości!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!